ProMa ondersteunt Trinitas bij Prestatiemanagement

Prestatie

De wereld van tegenwoordig staat voor een aantal grote uitdagingen, zoals de energietransitie en het creëren van voldoende woningen. Om dit te verwezenlijken wordt hard gewerkt aan o.a. de ondergrondse infrastructuur. Het aantal partijen dat deze projecten uit kan voeren is beperkt en de opgave groot, daarom wordt bij sommige contracten door partijen samengewerkt. Trinitas Infra is zo’n samenwerkingsverband en bestaat uit de bedrijven van Gelder Kabels en Leidingen, Baas en van Voskuilen. Samen hebben deze partijen als Trinitas de opdracht gekregen om in de Veluwe en Achterhoek projecten uit te voeren aan zowel de hoofdleidingen als aan de aansluitingen op huisniveau.

Wat doet ProMa Consulting voor Trinitas

Tijdens de aanbesteding heeft Trinitas op een aantal onderwerpen maatregelen beschreven die meerwaarde moeten leveren voor de opdrachtgevers Liander, Vitens en KPN. Deze maatregelen zijn hiermee ook direct eisen geworden waaraan voldaan moet worden. Binnen Trinitas is de prestatiemanager verantwoordelijk om de voortgang van het uitvoeren van de maatregelen te bewaken. Edwin van der Ende heeft namens ProMa deze rol sinds december 2022 ingevuld. Om dit te realiseren heeft hij een analyse gedaan van alle beloofde maatregelen en dit vastgelegd in een dashboard waarin niet alleen alle informatie uit de maatregelen zijn vastgelegd maar waarin ook de status, bevindingen van de Opdrachtgever en de aandachtspunten worden vastgelegd. Om op een transparante manier samen te werken met Opdrachtgever wordt dit dashboard dan ook gedeeld zodat de voortgang ook buiten de audits om inzichtelijk is. Samen met het MT van Trinitas werken wij samen aan het realiseren van de maatregelen en het vastleggen van het bewijs ervan.

Wat leer je als ProMa Consultant van deze opdracht

Edwin van der Ende: “Een opdracht als deze geeft een mooie puzzel; je moet een manier vinden om uit al die tekst de juiste maatregelen te halen en om te zetten in een dashboard. Het is belangrijk om alle actiehouders te blijven betrekken bij de maatregelen, want het opstarten van zo’n samenwerking tussen drie bedrijven is al een enorme uitdaging. Het is mooi om te zien dat Trinitas graag kwaliteit levert en de Opdrachtgever daarbij ook wil betrekken. Hierdoor is een heel open gesprek mogelijk over de manier waarop wij kunnen aantonen dat voldaan is aan de maatregelen. Niet alles lukt direct, maar het blijkt dat als je eerlijk en open communiceert binnen het bedrijf maar ook met Opdrachtgever dat er veel bereidheid is om elkaar te helpen. Als ik dus iets meeneem uit deze opdracht is het wel dat oprecht bezig zijn met kwaliteit en daarin ook je eventuele tekortkomingen benoemen leidt tot een vruchtbare samenwerking met je Opdrachtgever.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *