De civiele projecten waarbij ProMa Consulting kan ondersteunen vinden plaats in een complexe leefomgeving. Belangen van onder andere overheden en particulieren moeten hierbij inzichtelijk worden gemaakt en gemanaged.  

Onze specialisten op het gebied van omgevingsmanagement kunnen u in zowel de aanloop, uitvoering en nazorg van uw project hierin adviseren en u ontzorgen. Dit doen wij onder andere door het opstellen van stakeholdersanalyses voor zowel tenders als uitvoering, onderhouden van stakeholdercontacten of het analyseren van benodigde omgevingsonderzoeken.  

ProMa Omgevingsmanagement staat voor een gestructureerde aanpak middels duidelijke afspraken met zowel onze opdrachtgevers als de omgeving.  

omgevingsmanagement

Wat wij voor u doen:

  • Tijdens de tenderfase stellen wij omgevingsadvies op met beheersmaatregelen voor gedurende de uitvoering van het project.
  • Opstellen van stakeholdersanalyses
  • Contactlegging en projectcommunicatie met stakeholders
  • Analyse van omgevingsonderzoeken (o.a. flora en fauna, NGE en archeologie)
  • Proactief meedenken met de uitvoeringswijze om daar waar mogelijk te voldoen aan omgevingseisen en verwachtingen.

Omgevingsmanagement wordt steeds belangrijker binnen projecten:

De diversiteit van meningen en belangen vergt een speciale set van vaardigheden en kennis die wij in huis hebben. Het niet goed, onjuist of te laat informeren van de omgeving leidt tot stilstand en discussies, maar ook tot onnodige claims. Daar zit u niet op te wachten en dan is gebruikmaken van ons team met gespecialiseerde consultants op het gebied van omgevingsmanagent de enige juiste optie.  

De focus op omgeving is er constant. Reacties van de omgeving kunt u niet uitstellen en informatie dient u tijdig aan te leveren. Laat ons dit regelen, dan kost dat u geen capaciteit. 

U kunt erop vertrouwen dat wij op de hoogte zijn van de meest actuele wet- en regelgeving op het gebied van Omgevingseisen en vergunningen. 

Kom in contact met een van onze medewerkers.