De 5 stappen van het Young Talent Programma

leiderschapscoach

Heeft u het al gemerkt? De markt voor gekwalificeerde project-, kwaliteits- en contractmanagers is krap. Het is heel lastig om gekwalificeerde mensen te vinden. We zijn al snel aangewezen op jonge mensen die net van school komen. En zij weten alles van procesmanagement, projectbeheersing, de implementatie van ISO, VCA en meer theorie, maar hebben weinig tot geen ervaring met de dynamiek op de werkvloer. ProMa Consulting biedt de oplossing met het Young Talent Programma.

Communicatie en interactie

Het is heel belangrijk dat project-, contract- en kwaliteitsmanagers de theorie van hun vak door en door kennen. Maar het is minstens zo belangrijk dat deze managers ervaring hebben met de communicatie en interactie binnen een bedrijf. Hoe verloopt het contact met de opdrachtgever? Hoe krijg je mensen in beweging? Wat zijn je sterktes en hoe zet je die in? Wat zijn je zwaktes en hoe blijf je die voor?

Managers met inhoud

ProMa Consulting nodigt jonge professionals uit voor een werk en leertraject waarin niet alleen verder wordt geleerd over het werk, maar ook de persoonlijke ontwikkeling een grote rol krijgt. Zo ontstaan managers met echt inhoud, die weten waar ze het over hebben en met hun houding en gedrag beweging tot stand brengen. Zij weten de theorie in de praktijk te brengen en echt resultaat te halen. Deze professionals doen 80% uitvoerend werk en besteden 20% van hun jaartraject aan directe groei en ontwikkeling.

De vijf stappen van het Young Talent Programma

Stap 1 Intake + 0 meting

We gaan met de jonge professional om tafel om naar zijn competenties te kijken en een jaartraject af te spreken en in te richten. Daarbij gaan we voor persoonlijke ontwikkeling en de ontwikkeling van competenties. We richten het opleidingsplan in voor de specifieke leerdoelen.

Stap 2 Meelopen

De deelnemer loopt mee met een senior contract-/project-/kwaliteits- managers. Daarbij werkt hij/zij uitvoerend mee vanuit zijn/haar opleiding en werkt tegelijk aan de leerdoelen en persoonlijke ontwikkeling.

Stap 3 Opdrachten

De Young Talent deelnemer krijgt vanuit het opleidingsplan een aantal specifieke opdrachten om de competenties en persoonlijke ontwikkeling te versterken. Voor deze opdrachten moeten verslagen en stukken worden ingeleverd.

Stap 4 Procesgesprekken

Gedurende het hele leertraject zijn er gesprekken met de ProMa begeleiders en trainers. Zij helpen de deelnemers om opleidingsplan goed uit te werken en de gestelde doelen te halen. Tijdens de gesprekken leren de deelnemers onder andere meer over leiderschap en het werken met kernkwaliteiten.

Stap 5 Persoonlijk ontwikkelplan + eindopdracht

Aan het einde van het traject krijgen de deelnemers een eindopdracht die ze verwerken in een persoonlijk ontwikkelplan. Daarin staat wat er geleerd is, wat er gedurende het traject veranderd en bijgedragen is en wat de doelstellingen voor de komende jaren zijn. Dit verslag nemen de deelnemers hun hele loopbaan mee, passen het steeds aan en kunnen zo vanuit een stevige basis hun carrière vormgeven.

Krachtige basis

De kracht van ProMa Consulting is managers niet alleen voorzien van een sterke theoretische basis, maar de ontwikkeling op persoonlijk vlak te stimuleren. Want vanuit een krachtige basis, maken onze project- kwaliteits- en contractmanagers voor uw bedrijf echt het verschil.

 

Wilt u meer lezen over onze diensten

Ken jij of ben jij een potentiële deelnemer voor het Young Talent Programma?  Neem contact met ons op!