Het resultaat van het Young Talent Programma

Fictieve casus

Wim is 23 jaar en heeft net de HBO opleiding Kwaliteits en Procesmanagement en de post-HBO Contractmanagement afgerond. Nu staat hij aan het begin van zijn carrière en merkt dat hij op school veel geleerd heeft, maar nog niet alles wat er nodig is. Bij verschillende nieuwe werkgevers is men op zoek naar iemand die meer door de wol geverfd is en de bedrijfscultuur en dynamiek kent. Bij ProMa Consulting kan Wim praktische ervaring opdoen en in een persoonlijk traject zich verder persoonlijk ontwikkelen.

Veranderingen

Wim is iemand die heel secuur is. Dat is natuurlijk heel erg prettig als je met contractmanagement bezig bent. Wim kan de functie van contractmanagement dus heel goed uitvoeren. Alle details komen accuraat in verslagen, de planningen worden strak gehanteerd. Wim kan dus heel goed tegen structuur, maar niet goed tegen veranderingen. En dat is een probleem in elke bedrijfsstructuur, want in elk bedrijf komt er bijna elke dag wel een wijziging of aanpassing binnen. ProMa Consulting helpt Wim niet alleen met het feitelijk tot in de puntjes uitvoeren van de opdracht maar ook om te leren omgaan met de bedrijfsdynamiek.

In een traject van een jaar lang loopt Wim met een senior contractmanager mee en krijgt hij coaching en training om zich persoonlijk krachtig te ontwikkelen. Dat begint met een intakegesprek waarbij de ervaren managers van ProMa Consulting hem meenemen in een diepgaand onderzoek naar zijn eigen krachten en zwaktes. Wim wordt zich in dit gesprek ervan bewust dat hij moeite heeft met veranderingen. Aan het begin van het traject wordt daarom een jaarplan geschreven waarin Wim aan de slag gaat om om te leren gaan met veranderingen en een nog effectievere contractmanager te zijn.

Vragen

Er wordt Wim een aantal vragen gesteld:

Wie wil jij zijn voor de organisatie?
Ik wil secuur zijn, lettend op de details, maar ik wil ook iemand zijn die zich bewust is van de plek in de organisatie. Dat betekent dat ik waar nodig strak ben en het team aan de afspraken houd en op andere momenten juist weer flexibel mee beweeg.

Wie wil je zijn voor de resultaten?
Ik wil graag dat de opdrachtgever tevreden is. Dat is een spanningsveld want als er afwijkingen komen op de initiële afspraken, dan kunnen de kosten stijgen. Ik wil daarom lijnen vasthouden en goed op de budgettering zitten. Maar tegelijk wil ik flexibel zijn als dat voor de opdrachtgever nodig is.

Wie wil je zijn voor de relaties en contacten?
Ik wil een prettige persoon zijn in het project. Secuur maar niet stug doorduwend. Ik wil zorgen dat afspraken nagekomen worden, maar tegelijk wil ik niet steeds op mijn achterste benen staan bij elke aanpassing. Daarom wil ik leren om op een goede, prettige en duidelijk manier de conversatie op te zoeken als veranderingen leiden tot problemen met budgettering. Ik zorg op voorhand voor een duidelijke communicatie over de resultaten.

Ontwikkeling

ProMa Consulting ziet dat deze manier van leren helpt met de persoonlijke ontwikkeling. Hierbij wordt niet alleen maar naar de processen en resultaten gekeken, maar ook naar houding en gedrag. Daarbij hanteren we een model dat van binnen naar buiten werkt. Beginnend bij ik (visie, missie, ambitie, doelstellingen) naar wij (vertrouwen, samenwerking, teamresultaat).

Door de wol geverfd

Met het Young Talent programma van ProMa Consulting groeit Wim zo binnen een jaar uit van een groene manager naar een door de wol geverfde partner die de bedrijfs- en communicatie dynamiek begrijpt en zo op een prettige manier zorgt voor de beste resultaten.

Lees ook: De 5 stappen van het Young Talent progamma

Wilt u meer lezen over onze diensten?

Ken jij of ben jij een potentiele deelnemer voor het Young Talent Programma?  Neem contact met ons op.

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.