ProMa ondersteunt Trinitas met leiderschapscoach

leiderschapscoach

De wereld van tegenwoordig staat voor een aantal grote uitdagingen, zoals de energietransitie en het creëren van voldoende woningen. Om dit te verwezenlijken wordt hard gewerkt aan o.a. de ondergrondse infrastructuur. Het aantal partijen dat deze projecten uit kan voeren is beperkt en de opgave groot, daarom wordt bij sommige contracten door partijen samengewerkt. Trinitas Infra is zo’n samenwerkingsverband en bestaat uit de bedrijven van Gelder Kabels en Leidingen, Baas en van Voskuilen. Samen hebben deze partijen als Trinitas de opdracht gekregen om in de Veluwe en Achterhoek projecten uit te voeren aan zowel de hoofdleidingen als aan de aansluitingen op huisniveau.

Wat doet ProMa Consulting voor Trinitas

Een ‘jonge’ organisatie met een enorme opdracht waar drie bedrijfsculturen bij elkaar komen krijgt onherroepelijk te maken met frictie tussen mensen, systemen, processen, etc. 
Om te helpen die frictie te verminderen is ProMa Consulting begin februari gevraagd een analyse uit te voeren om de oorzaak te achterhalen. Uit deze analyse bleek behoefte te zijn aan advies en coaching op het gebied van leiderschap. Jeroen Nagel is hierna begonnen bij Trinitas in de rol van leiderschapscoach.

Jeroen houdt zich bezig met het vergroten van de kennis en vaardigheid van het personeel van afdeling Netgedreven (ook wel hoofdleidingen genoemd) op het gebied van (zelf)leiderschap en (leiderschaps)ontwikkeling, gedrag en communicatie. Hoewel de meeste aandacht en tijd wordt geschonken aan het leidinggevend personeel, voert Jeroen ook veel gesprekken met de overige medewerkers binnen het team. Leidinggeven en willen volgen zijn immers twee zijdes van dezelfde medaille.

Wat leer je als ProMa Consultant van deze opdracht

Jeroen Nagel: “Dit is mijn eerste opdracht als leiderschapscoach. Ik vind het enorm uitdagend om samen met de leidinggevenden en het personeel op zoek te gaan naar de gezamenlijke doelen en om mensen te helpen daar samen naartoe te werken. 
Ik mag me dagelijks bezighouden met onderwerpen als ‘de mens die de taak uitvoert’, ‘vriendelijke communicatie’ en ‘het probleem oplossen en/of de relatie beschermen’. In dit enorm gevarieerde werkveld draait alles om mensen, gevoelens, gedachten en interactie. Én om het beïnvloeden daarvan, op individueel niveau, op teamniveau en op organisatieniveau. Ik streef daarbij naar het hoeden van de mensgerichtheid in deze technische sector, en gebruik het bedrijfsresultaat om naar concrete (verbeter)voorstellen te komen.

Wat ik meeneem uit deze opdracht is dat mijn werkveld zich moeilijk laat terugbrengen tot lineaire processen of overzichtelijke probleemanalyses. De kracht en kans ligt hem in het voor ogen houden van het gewenste doel (en gedrag) en samen met mijn klant/opdrachtgever/collega’s als team het diepe in te duiken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *