ProMa verzorgt kwaliteitsmanager bij renovatie Piet Heintunnel

kwaliteitsmanager renovatie piet Heintunnel

ProMa Consulting is gevraagd om de, sinds enige tijd vacante, rol van kwaliteitsmanager op dit bijzondere project in te vullen. Wij hebben met Edwin van der Ende, een medewerker die niet alleen de juiste kennis en ervaring heeft op het gebied van kwaliteitsmanagement maar die ook achtergrondkennis heeft op het gebied van tunneltechnische installaties. Edwin is eind juni begonnen bij de alliantie en zal tot minimaal maart 2022 deze rol invullen. 

De Piet Heintunnel van bijna 1500 meter lang verbindt sinds 1997 het centrum van Amsterdam met het Zeeburgereiland en de A10. Zoals alle tunnels moet ook deze tunnel voldoen aan de eisen uit de tunnelveiligheidswet. Het is daarom hoog tijd om deze tunnel te renoveren. 

Om dit uit te kunnen voeren is anderhalf jaar geleden een alliantie opgericht tussen de Gemeente Amsterdam, Siemens en Heijmans. In deze unieke samenwerking zorgen alle drie de partners voor het ontwerpen van de tunnelinstallaties en de uitvoering van de renovatiewerkzaamheden. Dat houdt in dat het projectmanagement op een nieuw ingerichte wijze uitgevoerd wordt door mensen uit diverse organisaties. Doordat alle medewerkers gewend zijn op een eigen manier te werken zorgt dit voor uitdagingen. Dit vraagt om een goede vastlegging van de te gebruiken processen.

Ben je geïnteresseerd in wat ProMa Consulting voor uw organisatie kan betekenen op het gebied van kwaliteitsmanagement of een kwaliteitsmanager? Bekijk dan onze pagina voor meer informatie of neem contact met ons op voor vrijblijvend advies.