Emma is geslaagd!

‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’.

Al het thuiswerken van de afgelopen periode is zeker niet de meest ideale situatie, maar de tijdwinst door het ontbreken van reistijd biedt ook mogelijkheden. 

 Zo heb ik mij de afgelopen periode gestort op een basisopleiding Omgevingsrecht. Motivaties als ‘omdat we het altijd zo doen’ worden vervangen door ‘omdat het onder het desbetreffende wetsartikel genoemd wordt’.

Hierdoor kan ik de soms wat onderbelichte omgevingsdiscipline beter vertegenwoordigen tijdens het dagelijks werk. 

Onderwerpen die aan bod zijn gekomen zijn bijvoorbeeld de omgevingsvergunning, ruimtelijke ordening, milieubeheer en handhaving. Hierdoor ben ik in staat om wettelijk te onderbouwen waarom een omgevingsvergunning bouwen noodzakelijk is. Of welke diersoorten wettelijk beschermd zijn en welke gevolgen dit heeft voor een project.

Of ik een favoriet onderwerp heb? Niet echt, alleen acht ik het even belangrijk om tot een goede balans te komen tussen de omgeving en de werkzaamheden die wij uit voeren. 

Na het schrijven van een eindscriptie heb ik de opleiding met goed gevolg mogen afronden. Al is dit nog maar de basis van de wetgeving die er rond omgeving gerelateerde ontwerpen bestaat, mijn interesse is zeker gewekt. Met de ingang van de Omgevingswet in 2022 zal het meeste van de opgedane kennis gebundeld worden in één nieuwe wet. Een mooie uitdaging om mij in 2021 verder in te verdiepen! 

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.