Opdracht toetscoördinatie bij de Provincie Noord-Holland

toetscoördinator

Vorige week is onze collega Mieke van de Waal gestart als toetscoordinator bij de Provincie Noord-Holland. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Mieke van de Waal, zij vertelt over haar nieuwe klus.

Sinds vorige week maandag (30 augustus) zijn wij aan een nieuwe klus begonnen. Wij verzorgen de toetscoördinatie van 2 projecten van Provincie Noord-Holland geworden. Het betreft de herinrichtingsprojecten N239 en de N243.

De N239 betreft het deel van Nieuwe Niedorp tot Lambertschaag. De herinrichting betreft twee kruispunten die een rotonde worden en er komt een fietsbrug over de ringsloot, de herinrichting moet de verkeersveiligheid bevorderen. Tegelijk met de herinrichting wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de weg en diverse kunstwerken. De werkzaamheden starten Q4 2021 en worden uitgevoerd door KWS.

De N243 tussen Alkmaar en de Koggenland is toe aan groot onderhoud. Dit wordt gecombineerd met herinrichting om de weg veiliger te maken. Ook hier worden kruispunten vervangen door rotondes, zes in totaal. Dit gaat uitgevoerd worden door Boskalis. Ook komen er vier fietsbruggen die 3D geprint worden in beton, dit wordt uitgevoerd door BAM. Ook is er een partij aangenomen voor het aanleggen van het groen.

Als toetscoördinator zal ik de coördinatie op me nemen voor de SCB-toetsing van beide projecten. Er moeten toetsplannen geschreven gaan worden voor in het contractbeheersplan van beide projecten. De toetsen die uitgevoerd gaan worden plan en begeleid ik en ik adviseer de contractmanager over de bevindingen. Dat is in een notendop mijn nieuwe klus.

Ik heb er veel zin in en hoop veel te kunnen betekenen voor de projecten!

Mieke

Mieke zal binnenkort nog een update schrijven over haar werkzaamheden als toetscoördinator bij de provincie Noord-Holland. Wil je op de hoogte blijven van onze projecten en nieuwtjes? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief onderaan de pagina!