Ali Cheraghali vertegenwoordigd ProMa Consulting als werkvoorbereider bij Trinitas.

Ali als werkvoorbereider bij Trinitas

Ali Cheraghali is sinds een jaar werkzaam als Consultant Kwaliteit en Organisatie bij ProMa Consulting. Zijn eerste opdracht was bij Trinitas, waar hij begon als Technisch Administratief Medewerker (TAM-er). Deze opdracht ging naadloos over in zijn tweede opdracht, waar hij momenteel fungeert als beginnend Werkvoorbereider bij Trinitas.

Wat doe je als werkvoorbereider?

Als Werkvoorbereider is Ali verantwoordelijk voor het efficiënt voorbereiden van projecten, zodat ze soepel kunnen verlopen. Zijn taken omvatten onder andere het verwerken van bonnen en conceptfacturen van onderaannemers en leveranciers in het systeem, evenals het beheren van inkooporders. Daarnaast ondersteunt hij de uitvoerders bij het invoeren van productiegegevens in het systeem en zorgt hij ervoor dat alle ingevoerde producties bij de opdrachtgevers worden ingediend. Dit zijn de kernverantwoordelijkheden als Werkvoorbereider bij Trinitas.

Hoe heb je de overgang van je eerste opdracht naar je tweede opdracht ervaren?

Ali beschouwt de overgang van zijn eerste naar zijn tweede opdracht als een waardevolle ontwikkelingservaring. In zijn tweede opdracht heeft hij meer complexe taken en verantwoordelijkheden gekregen, waardoor hij zijn vaardigheden verder kon verdiepen.

Waar zit voor jou de uitdaging in het werk?

De uitdaging in zijn werk zit voor Ali in het verbeteren van werkprocessen en het vinden van passende oplossingen. Hij is enthousiast over alle aspecten van projectmanagement, waaronder planning en werkvoorbereiding.

Je hebt in het verleden al veel kennis opgedaan over projectmanagement. Is dit iets waar je veel aan hebt bij je huidige opdracht als werkvoorbereider?
Hoewel Ali in het verleden al veel kennis heeft opgedaan over projectmanagement, benadrukt hij dat naast deze kennis ook technische expertise, het kunnen lezen van werktekeningen en effectieve communicatie belangrijk zijn voor zijn huidige rol als werkvoorbereider.

Op welke manier kun je de klanten van ProMa Consulting nu nog beter van dienst zijn?

Ali is van mening dat hij de klanten nu nog beter van dienst kan zijn door zijn opgedane ervaring als technisch administratief medewerker en nu dan ook als beginnend werkvoorbereider. Samenwerken, verzamelen van klantfeedback, analyseren en begrijpen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.

Volgens Ali is het belangrijk dat er goed geluisterd wordt naar wat de klant zegt en wat de klant echt wil. Dus wat de klant zegt te vertalen naar wat de klant feitelijk wil. Het implementeren van bijvoorbeeld een feedbacksysteem, zou een mooie stap in de goede richting zijn, om altijd op de hoogte te blijven van wat er speelt bij de klanten zodat wij hen optimaal van dienst kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *