Collega Chantal Waijers heeft haar training SOM met succes afgerond

Onze collega Chantal Waijers heeft haar training SOM met succes afgerond. Ze vertelt welke onderwerpen zij behandelt heeft en wat de meerwaarde is van deze opleiding.

“Vorige week heb ik de 3-daagse training SOM (strategisch omgevingsmanagement) met goed gevolg afgerond. Op 8 en 9 september heb ik de eerste twee opleidingsdagen gevolgd en later nog een op 6 oktober. Er waren 14 deelnemers, de meeste deelnemers werken bij provincies, gemeentes en bouwbedrijven.

Strategische omgevingsmanagement is net een stapje meer dan omgevingsmanagement. Er wordt dieper ingegaan op tactieken en werkwijzen op gebied van het omgevingsmanagement, zoals de weerbarstige praktijk en complexere projecten of programma’s zodat ze soepeler verlopen op een gestructureerde manier en daarmee conflicten met de omgeving (op elk niveau) oplost of voorkomt. En hoe je bouwt aan duurzame relaties.

Tijdens de opleiding hebben we veel rollenspellen gedaan. Gedurende de theorie en rollenspellen kwamen er veel vragen en was er mogelijkheid om samen te sparren en konden we ervaringen met elkaar delen. Hiervan heb ik veel geleerd.
Bovendien hebben we al onze huidige cases behandeld, dit was zeer leerzaam en gingen we veel dieper op de materie in met de input van de docenten maar ook door met anderen te sparren.

Ik ben heel blij en trots met dit extra papiertje op zak. Ik kan nu als SOM-mer aan de slag en kan ik ingezet worden bij complexere projecten binnen het omgevingsmanagement. Nu ik de juiste kennis en theorie in mijn hoofd heb zitten, kan ik nu nog beter bedrijven verder op weg helpen binnen hun project met name op gebied van strategisch omgevingsmanagement.”
Chantal Waijers